Bazen hangi yemeği yapacağımıza karar veremeyiz ya da istediğimiz yemeği yapmak için malzemelerimiz yoktur. Böyle zamanlarda kolay yapılan, malzemesi kolay bulunan yemekler bilmek lazım. İşte bu yüzden son derece lezzetli olan tavuk sote tarifi sizlerle.. İster ana yemek olarak servis edin isterseniz de yemeklerinizin yanında ek sunum yapın. Misafirlerinizin çok beğeneceğine emin olabilirsiniz. Üstelik evinizde bulunan malzemelerden kolayca yapabilirsiniz. Tek gerekli olan ana malzeme; tavuk.
Tavuk Sote Tarifi
Tavuk Sote İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü (500 gr)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 su bardağı su
Tavuk Sotenin Yapılışı
- Öncelikle tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın.
- Soğanları piyazlık şeklinde doğrayın. Acısının gitmesini istiyorsanız ılık suyun içinde biraz bekletebilirsiniz.
- Domatesleri küp küp doğrayın.
- Biberleri ise jülyen (ince, uzun) doğrayın.
- Tavukları ocağa bir tava veya tencereye alın ve kısık ateşte kavurmaya başlayın. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca içine soğanları ve ince ince kestiğiniz sarımsakları ekleyin.
- Tavukları biraz kavurduktan sonra da jülyen yani ince, uzun olarak doğradığınız biberleri ekleyin.
- Biberler biraz kavrulup öldükten (sotelendikten) sonra, küp küp doğradığınız domatesleri, 1 tatlı kaşığı salçayı, göz kararınca tuzu ve baharatları ekleyin ve pişirmeye devam edin.
- Çokaz zaman sonra kabınıza 1 bardak suyu ekleyin ve tavukları kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
- Oldukça kolay bir yemek olan tavuk soteyi ister ana yemek olarak isterseniz de makarna gibi yemeklerinizin yanında ek sunum olarak servis edebilirsiniz.
- Biber sevmiyorsanız koymayabilirsiniz. Ama biberler tavuk soteye ayrı bir tat ve görünüm kazandırıyor. Bilmenizde fayda var.






0 yorum:
Yorum Gönder