17 Ağustos 2014 Pazar

Mantarlı Tavuk Sote

Mantar gribe karşı etkili bir besindir. Fakat çoğu çocuk mantarı sevmez. Sadece çocuklar değil yetişkinler de sevmeyebilir. Çocuklarınıza mantar yedirmek için mantarı kamufle etmeyi deneyebilirsiniz. İşte size mantarı kamufle edeceğiniz lezzetli bir yemek tarifi. Yapılışı oldukça kolay. Tavuğunuz ve mantarınız varsa yemek hazır demektir. Kışa doğru giderken kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için mantar yiyin. Ama dikkat edin kültür mantarı olsunlar, zehirli mantarların nasıl olduklarını öğrenin ve onlardan uzak durun. Olası bir kazadan kendinizi koruyun. Tavuk ve mantarın birlikteliğiyle ortaya çıkan bu lezzetli yemeği tadına tat katan baharatlarla birlikte mutlaka tadın.

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri 

  • Yarım kilo tavuk göğsü (500 gr) 
  • 300 gram mantar 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 2 adet kırmızı biber 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 2 adet domates 
  • Bir tutam tuz 
  • Bir tutam karabiber 
  • Bir tutam pul biber 


Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı 

  • Öncelikle soğanları ince ince doğrayın. 
  • 2-3 diş sarımsağı ister ince ince doğrayın isterseniz de rendeleyin. 
  • Yeşil ve kırmızı biberleri ince ve uzun biçimde (jülyen) doğrayın. 
  • Geniş bir tava ya da tencereyi ocağa alın. 
  • Soğanları, sarımsakları ve renkli biberleri tavaya koyup 2-3 dakika orta ateşte kavurun. 
  • Mantarları yıkayın ve ince ince dilimleyin. 
  • Tavukları kuşbaşı doğrayın. 
  • Mantarları ve tavukları tavaya ekleyin. 
  • Mantarlar suyunu bıraksın. 
  • Mantarlar suyunu tekrar çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin. 
  • Domatesleri küp küp doğrayın ve yemeğe ekleyin. 
  • Bir tutam tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. 
  • İsteğinize göre hiç eklemeyebilir veya farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. 
  • Baharatları yemeğe ekledikten sonra tavanın veya tencerenin ağzını kapatın. 
  • Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. 
  • Yemeğiniz hazır oldu bile. 


Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder